«

»

Kwi 12

Regulamin Międzyszkolnego Konkursu na film „Moje zdrowe gotowanie”.

Regulamin

Międzyszkolnego Konkursu na film

„Moje zdrowe gotowanie”

 

  1. Organizatorem konkursu jest Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica w Aleksandrowie Łódzkim. Konkurs organizowany jest w ramach realizacji projektu „Żyj w zgodzie z naturą” finansowanego ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Łodzi i Starostwa Powiatowego
     w Zgierzu.
  2. Celem konkursu jest:

    1. rozbudzenie aktywności poznawczej uczniów,
    2. rozwijanie umiejętności posługiwania się technikami multimedialnymi,
    3. kształtowanie umiejętności korzystania z różnych źródeł wiedzy,
    4. zdobycie wiedzy na temat zasad zdrowego odżywiania,
    5. promowanie zdrowego stylu życia.
  3. Konkurs adresowany jest do uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych. Praca powinna być przygotowana przez jednego ucznia.
  4. Praca konkursowa ma mieć formę krótkiego filmu (5 – 8 minut) prezentującego przygotowanie posiłku o walorach odżywczych.
  5. Wymagania techniczne. Pracę należy wykonać za pomocą dowolnych technik multimedialnych rejestracji audio-wideo (od kamery cyfrowej do telefonu komórkowego). Można wykorzystać dowolny program do edycji wideo, ale należy wyeksportować wykonany film do formatu avi, tak aby można było go odtworzyć
    w programie Windows Media Player lub VLC Media Player (program zawiera własne kodeki i powinien poradzić sobie z każdym formatem pliku wideo) w systemie
    Windows 7 lub nowszym. Plik wynikowy wideo nie może przekroczyć rozmiaru płyty DVD, czyli 4,3 GB. Rozdzielczość minimalna filmu musi wynosić najmniej
    1024 na 768 pikseli.
  6. Kryteria oceny pracy:

    1. wartość merytoryczna (zasady zdrowego odżywiania) –  10 pkt.
    2. oryginalność pomysłu – 5 pkt.
    3. atrakcyjność materiału wideo (efekty audio – wideo) – 10 pkt.
    4. przejrzystość i poprawność językowa pracy – 5 pkt.
  7. Każda płyta powinna być opatrzona tytułem filmu i imieniem oraz nazwiskiem autora filmu. Do pracy (w kopercie) należy dołączyć krótką informację dotyczącą autora  pracy (imię, nazwisko, nazwa szkoły, klasa, dokładny adres szkoły, telefon kontaktowy
    do opiekunów konkursu).

WAŻNE! Do pracy należy dołączyć oświadczenie dotyczące praw autorskich do wykonanego filmu.

„Jestem autorem wykonanego filmu konkursowego pod tytułem „….”i wyrażam zgodę na wykorzystanie pracy konkursowej przez organizatorów konkursu w trakcie realizacji konkursu oraz w celach promujących konkurs”.

Oświadczenie należy podpisać czytelnie, pismem odręcznym.

  1. Pracę konkursową należy wysłać pocztą na adres szkoły:

Zespół Szkół Zawodowych im Stanisława Staszica, ul. Łęczycka 1, 95-070 Aleksandrów Łódzki lub dostarczyć osobiście (na płycie CD) do sekretariatu szkoły. Prace powinny znajdować się w kopercie z dopiskiem „Moje zdrowe gotowanie”.

  1. W przypadku pytań dotyczących konkursu prosimy o kontakt na adres e-mail: pedagog@alestaszic.edu.pl lub  telefoniczny do szkoły 42 712 11 56 wew. 20.
  2. Termin nadsyłania prac:

Pracę należy przesłać w terminie do 30 kwietnia 2017 r.

  1. Nagrody:

I miejsce – głośnik przenośny,

II miejsce – słuchawki,

III miejsce – pendrive.

Każdy autor zakwalifikowanej do konkursu pracy otrzyma dyplom.

Nagrody zostaną rozdane podczas drzwi otwartych 17 maja br. w Zespole Szkół Zawodowych im Stanisława Staszica (godzina zostanie podana w  późniejszym terminie).

  1. Wyniki prac konkursowych zostaną ogłoszone do 5 maja 2017 r. na stronie internetowej Zespołu Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica pod adresem www.alestaszic.edu.pl.

Organizator zastrzega sobie prawo do publikacji prac konkursowych w ramach prac związanych z organizacją konkursu i jego promocją. Zgłoszenie prac do konkursu jest równoznaczne z akceptacją regulaminu i zgodą na wykorzystanie prac zgodnie z regulaminem.

 

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!